CDM-GYM

Sportscholen, fitness-ruimtes en andere soorten sportfaciliteiten in woon- of utiliteitsgebouwen vormen altijd een akoestische uitdaging. Het geluid dat door deze activiteiten wordt gegenereerd, wordt overgedragen naar geluidsgevoelige gebieden in het gebouw, zoals slaapkamers of kantoren. De CDM-GYM systemen bieden een reeks zwevende vloersystemen om de geluidshinder van deze activiteiten te isoleren van de rest van het gebouw. Afhankelijk van de sportactiviteit heeft het GYM systeem drie opties, de CDM-GYM-SP, HP en XP. Deze CDM-GYM systemen zijn krachtige akoestische zwevende vloeren die snel en eenvoudig in nieuw of bestaande sportscholen en fitnessruimtes geplaatst kunnen worden om te voldoen aan de hoogste akoestische prestatie-eisen. Om de beste oplossing voor de verdeling van de belasting voor de verschillende gymactiviteiten mogelijk te maken, combineert CDM-GYM standaardoplossingen met verschillende impactabsorptie en veerkrachtige ondersteuningslagen. De CDM-GYM systemen zijn onderhoudsvrij, duurzaam, licht in gewicht, snel en eenvoudig te plaatsen.

CDM-GYM-SP

De CDM-GYM-SP is het standaard vloersysteem met een continue ondersteunde zwevende vloer. De CDM-GYM-SP heeft een inbouwhoogte van 100 tot 125 mm en is geschikt voor ruimtes waar bijvoorbeeld zumba, yoga, pilates, circuit trainning, fitness, budosporten en spinning lessen worden gegeven. CDM-GYM-SP heeft een IIC waarde van 70 en een Ln,w waarde van 36 (2) dB. CDM-GYM-SP is snel en eenvoudig te plaatsen en onderhoudsvrij. Indien nodig kan CDM-GYM-SP eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden geïnstalleerd op een andere locatie.

Opbouw CDM-GYM SP
1. Vilton Sportec topvloer
2. CDM-GYMPACT 25mm
3. 2 OSB platen 18 mm dik daar tussen CDM-DAMP5
4. Veerkrachtige onderlaag

CDM-GYM-HP

Het CDM-GYM-HP vloersysteem is een hoogwaardig gewichtsverdelende zwevende vloer bestaande uit twee lagen met één CDM absorbtielaag gedragen op C profielen waarin CDM pads geklemd zijn. De ruimte tussen de C profielen wordt opgevuld met geluidsabsorberend materiaal. De CDM-GYM-HP heeft een inbouwhoogte van 100 tot 125 mm. Het CDM-GYM-HP systeem is geschikt voor cardio ruimtes met bijvoorbeeld loopbanden of fitness apparatuur. CDM-GYM-HP heeft een IIC waarde van 74 en een Ln,w waarde van 32 (2) dB. CDM-GYM-HP is snel en eenvoudig te plaatsen en onderhoudsvrij. Indien nodig kan CDM-GYM-HP eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden geïnstalleerd op een andere locatie.

Opbouw CDM-GYM HP
1. Vilton Sportec topvloer
2. CDM-GYMPACT 25mm
3. 2 OSB platen 18 mm dik daar tussen CDM-DAMP5
4. CDM-LAT-M60-dB
5. Geluidsisolerend materiaal

CDM-GYM-XP

Het CDM-GYM-XP vloersysteem is een extra hoogwaardig gewichtsverdelende zwevende vloer bestaande uit drie lagen met twee CDM absorbtielagen gedragen op C profielen waarin CDM pads geklemd zijn. De ruimte tussen de C profielen wordt opgevuld met geluidsabsorberend materiaal. De CDM-GYM-XP heeft een inbouwhoogte van 150 tot 175 mm. Het CDM-GYM-XP systeem is geschikt voor ruimtes waarin gesport wordt met losse gewichten zoals kettlebells en dumbbells. Met de CDM-dBooster is het CDM-GYM-XP systeem geschikt voor gewichtheffen (trekken, stoten) en deadliften. CDM-GYM-XP heeft een IIC waarde van 79 en een Ln,w waarde van 24 (3) dB. CDM-GYM-XP is snel en eenvoudig te plaatsen en onderhoudsvrij. Indien nodig kan CDM-GYM-XP eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden geïnstalleerd op een andere locatie.

Opbouw CDM-GYM-XP
1. Vilton Sportec topvloer
2. CDM-GYMPACT 25mm
3. 3 OSB platen18 mm dik daar tussen 2 lagen CDM-DAMP5
4. CDM-LAT-M60-dB
5. Geluidsisolerend materiaal

CDM-dBooster™

De CDM-dBooster™ is een innovatief en bewezen concept dat de isolatie-efficiëntie van CDM-GYM-oplossingen verbetert. Het maakt de sportvloer ook minder afhankelijk van het energie-impactniveau dat in de CDM-GYM systemen terecht komt. CDM-dBooster™ is ontworpen om het niveau van trillingsisolatie te maximaliseren. De CDM-dBooster™ is beschikbaar voor de CDM-GYM-HP en XP en is effectief voor alle delen van de sportschool waar hardloopmachines, zware gewichten en fitnesslessen plaats vinden.

De onderstaande grafiek toont de impactruisreductie in dB bij verschillende CDM-GYM oplossingen.

Aan de hand van de gestelde eisen kan Vilton Engineering voor u het juiste type materiaal bepalen. Tevens kan Vilton Engineering middels een onderbouwde berekening de prestaties van het gekozen materiaal aangeven.

HEEFT U EEN VRAAG OVER DIT PRODUCT?