Projectomschrijving

Samen met de ontwikkelcombinatie BPD en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. heeft de gemeente Haarlem gewerkt aan een herbestemming voor het terrein, waarbij een poppodium is gerealiseerd met verschillende oefenruimtes voor Haarlemse muzikanten. Vilton mocht de materialen leveren om deze ruimtes te voorzien van het brandveilige PET-vilt: zo wordt er een prettige akoestiek gecreëerd in de oefenruimtes voor een optimale geluidsbeleving.

Het PET-vilt van Vilton heeft brandklasse B en bleek uitermate geschikt voor verschillende ruimtes in het popcentrum. Het team van Vilton Silent Building ging om tafel met de aannemer waarna engineers de oplossing per ruimte hebben ingetekend. Het resultaat was een 3D-ontwerp van de verschillende wanden in de oefenruimtes. Vilton leverde uiteindelijk 800 vierkante meter aan PET-vilt panelen, waarna ze door een bouwpartner op locatie zijn gesneden en gemonteerd.

Voor Vilton was dit een bijzonder project: de montage van het PET-vilt verliep anders dan anders. Zo zijn de panelen niet vlak tegen de wand – zoals in gymzalen – maar onder een hoek voor een betere diffusiteit gemonteerd. De blikvangende panelen optimaliseren de akoestiek van de ruimtes en zijn een lust voor het oog.