Projectomschrijving

Voor het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, was Inside Options, ontwerpstudio voor inspirerende schoolgebouwen, op zoek naar 12 akoestische bureauschermen voor in een van de themalokalen. Deze schermen moesten niet portable zijn en de scholieren moesten hier in alle rust individueel kunnen werken. Geen readymade product, maar maatwerk.
Inside Options had al eerder met Vilton Silent Building samengewerkt en koos ervoor de door hen ontworpen bureauschermen door Vilton Silent Building uit te laten voeren in PET-vilt van 12 mm dik. Een eigentijdse, duurzame keuze! PET-vilt, gemaakt van 95% gerecyclede PET-flessen, staat er om bekend dat het de ruimte-akoestiek verbetert. Het absorbeert geluid en vermindert de nagalmtijd en is kleur- en slijtvast, UV-gestabiliseerd, onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig en recyclebaar. PET-vilt is leverbaar in verschillende diktes, kleuren, patronen en kan op maat worden gemaakt.

De akoestische schermen zijn door Vilton Silent Building gefabriceerd en op kleur gemaakt in een kleur uit het Natural Color System, het NCS-kleursysteem. Ook na het kleuren van het paneel behoudt het materiaal zijn akoestische werking en dat is uniek. Dit komt door de open structuur, ondanks dat het paneel is gekleurd. Opdrachtgever Inside Options is erg tevreden met het eindresultaat en dat geldt ook voor het Herbert Vissers College!