Projectomschrijving

In juni werd het succesvolle project Brede School Diemen afgerond, waardoor OBS Het Atelier haar leerlingen in een nieuw, duurzaam schoolgebouw kon verwelkomen. Het project, dat past bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente Diemen, betrok Mecanoo Architecten en Vilton Silent Building voor akoestische oplossingen. De langdurige samenwerking tussen Dura Vermeer en Vilton werd voortgezet met diverse geluidsisolatieoplossingen, waaronder Softsonic akoestische panelen en gerecycled PET-Vilt in klaslokalen.

Specifiek voor de gymzaal op de tweede verdieping werden uitdagingen aangepakt om aan strenge geluidseisen te voldoen. Vilton stelde voor de vloer akoestisch te ontkoppelen met het Vilton Stravifloor Channel vloersysteem. Softsonic akoestische panelen werden gebruikt voor wanden, verminderden galm en verbeterden spraakverstaanbaarheid. Daarnaast werden gerecyclede PET-Vilt panelen in verschillende kleuren gebruikt in diverse leslokalen, wat niet alleen zorgde voor geluidsabsorptie maar ook voor een esthetisch verantwoorde inrichting.

Een opmerkelijke oplossing betrof het verkleinen van de inbouwhoogte van de zwevende vloer in de gymzaal. Vilton en Dura Vermeer bedachten samen een alternatieve aanpak met slankere zwaluwstaartplaten, waardoor de inbouwhoogte succesvol werd verminderd zonder compromissen op akoestische prestaties. Dura Vermeer prijst de samenwerking en het vakmanschap van Vilton, waarbij de geluidsisolerende materialen niet alleen functioneel bleken, maar ook een esthetisch aantrekkelijke afwerking boden. Positieve feedback over de akoestiek en het visuele aspect bevestigen het succes van het project.

Wilt u meer weten over de producteigenschappen van Softsonic, PET-Vilt of onze andere systemen? Of bent u op zoek naar meer informatie over onze oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Fotocredits: Groenenboom

Wist je dat…

Er zijn voor dit project maar liefst 137.241 gerecyclede petflessen toegepast.